Locatarii unui bloc din Medgidia, evacuate după explozie

O explozie a avut loc într-un bloc, la Medgidia, din cauza unei butelii care a scapat gaze, iar 80 de oameni si-au vazut moartea cu ochii. Din fericire, dacă se poate spune așa, a existat doar o victim. Proprietarul buteliei s-a ales cu arsuri de gradul 3 pe maini si picioare, insa traieste si a fost transportat la spitalul din Constanta, cu un elicopter.

Era ora 7 dimineață când s-a dezlantuit infernul in blocul de pe strada Plevnei din Medgidia. O explozie puternica, pornita de la o acumulare de gaze, a ingrozit un bloc intreg si a dat alarma la Pompieri. Un batran de 82 de ani, care-si facea ardei copti pe un aragaz,  n-a simtit mirosul de metan scapat din cauza unui racord defect. Cand a aprins chibritul, a produs explozia.

Blocul arata acum ca dupa bombardament: usile sarite din tocuri, tencuial cazuta, doua balcoane distruse si pereti crapati, ca la cutremur. Locatari tremurau de groaza la primele ore ale diminetii.

80 de oameni din 11 familii vor trebui sa se mute cel putin cateva zile in alta parte.

Bărbatul rănit este conștient, cu toate că a suferit arsuri de gradele I si II pe aproximativ 30% din suprafața corpului și a fost transportat la spitalul din Constanța, cu un elicopter.

Redactor: Paul Alexe