Localități încă sub nămeți

Iarna continuă să facă ravagii în județul Constanța, iar autoritățile se pare ca au fost copleșite de situație. Drumuri blocate și un haos general provocat de operatorii utilajelor de deszăpezire, care nu-și fac treaba așa cum trebuie. Așa descriu chiar polițiștii situația din teren. Copiii din mai multe sate constănțene nu pot merge nici acum la școală, iar părinții lor nu pot ajunge la muncă.

Situație greu de imaginat, dar și mai greu de descris în județul Constanța. Cu toate că reprezentanții de la Dumurile Județene se chinuie să țină drumurile deschise, sute de șoferi rămân înzăpeziti pe șosele.

Medicii au ajuns cu greu în Mereni pentru a prelua o pacientă care suferise un accident vascular.

La întoarcere, situația a devenit și mai dramatică. Bolnava si personalul medical erau cât pe ce să nu mai ajungă la spital. Cu mari eforturi, un utilaj a reușit să mute din loc muntii de zapadă formați și să facă o breșă prin care ambulanța a putut în cele din urmă să avanseze. Alți zeci de oameni au rămas și ei blocați pe drum, așteptând cu nervii întinși la maxim intervenția utilajelor de deszăpezire.

În localitatea Osmancea, situația este și mai gravă, oamenii au rămas sinistrați chiar la ei acasă, și asta pentru că drumul ce leagă satul de Mereni este impracticabil.

Nici pentru edilul localității Mereni situația nu este mai ușoară. Acesta locuiește în Osmancea și a rămas înzăpezit în drumul către primărie. Doar intervenția unei vole l-a scapat, pe el și pe alți săteni, dintre nameți. Mai marii din județ spun că fac tot ce la stă în putință pentru a elibera drumurile doar că orice efort devine in zadar. Vântul puternic aruncă înapoi zăpada pe carosabil.

Redactor: Oana Jărloianu