Localitatea constănțeană Peștera este considerată piatra nestemată a Dobrogei (VIDEO)

Localitatea constănțeană Peștera este considerată, pe bună dreptate, piatra nestemată a Dobrogei. Tărîmul situat la 55 de kilometri de Municipiul de Reședință dezvăluie o altă lume. O comunitate primitoare și un ținut de basm. Simbolul orașului, peștera conturată în formele de relief, este doar unul dintre modurile în care natura i-a răsplătit pe locuitori. Împreună cu toate celelalte însă se crează un potențial turistic demn de exploatat.

Situată la o oră de mers din Constanța, comuna Peștera te îndeamnă încă de la intrare să nu ratezi nici măcar un peisaj. În centrul localității tronează impetuos unul dintre cele mai frumoase parcuri din România. Acesta este o oaza de răcoare și relaxare pe timpul verii. Copii se pot juca în voie cu noile leagăne și tobogane, iar adulții pot face sport la aparate de fitness. Toate acestea la răcoarea fîntînilor arteziene amenajate în centrul parcului.

Un alt obiectiv turistic încă neexploatat este misterioasa peșteră ce adăpostește sute de ani de istorie. În fiecare an de sărbătorile de iarnă, situl arheologic din Peștera găzduiește sceneta Nașterii lui Iisus Cristos, moment spiritual la care participă întreaga suflare a comunei. Pe linie de turism, Peștera dispune de posibilitatea producerii energiei eoliene, fapt ce atrage în localitatea constănțeană o serie de investitori importanți. Toate aceste resurse sunt gestionate de Primăria Peștera, care a reușit ca în patru ani de zile să pună comuna pe harta punctelor de mare interes ale județului Constanța.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru