Local închis pentru că se fuma

Poliția Locală a hotărât închiderea temporară a unui un local din Constanța, pe motiv că în incinta acestuia se permitea fumatul.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, au demarat o acțiune de verificare, desfășurată marți, șase martie, în care au fost vizate mai multe localuri din oraș pentru a vedea dacă sunt respectate normele privind ordinea și liniștea publică, precum și prevederile legii care interzic fumatul în spațiile publice închise.

În vizorul ofițerilor s-au aflat patru societăți comerciale și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 lei.

„Două persoane juridice au fost invitate la sediul Direcției Generale Poliția Locală la o dată ulterioară pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control, iar unei  unităti de alimentație publică i s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, totodată dispunându-se și măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației“, afirmă reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, în Constanța, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.

Redactor: Sondra Sandu