Liviu Pop și-a adjudecat titlul de ”Ministrul agramat”

Liviu Pop este determinat să râmână în istorie drept ”ministrul agramat”. Acesta  pare că și-a propus să dea de lucru și presei de scandal, puternic văduvită de retargerea din lumina reflectoarelor a colegului de partid, Marian Vanghelie.

Liviu Marian Pop este Ministru al Educației din iunie 2017. Din momentul în care a ocupat această funcție, nu a încetat să uimească cu declarațiile făcute și cu greșelile gramaticale demne de grupa mică. Nu știm dacă îi putem găsi scuze în faptul că face parte din zodia taurului… poate de aceea vede roșu în fața ochilor atunci când este luat la întrebări de către jurnaliști, și nu se mai poate concentra. Sau poate că lipsa unui limbaj coerent are legătură cu numele de Marian… un alt PSD-sit cu acest nume făcând deliciul presei ai la rând. Fostul ministru, Ecaterina Andronescu crede că a găsit explicația: ”Dl Pop este profesor de matematică!”

Cert este că, în ciuda lacunelor sale, acest domn continuă să ocupe poziția de Ministru al Educației și să dețină frâiele învățământului românesc. Numeroasele atentate la limba română demonstrează clar că nu nivelul de educație este criteriul pe care politicienii sunt numiți în pozițiile cheie din fruntea  statului. Și pentru a veni în sprijinul afirmațiilor noastre, vă redăm câteva dintre cele mai cunoscute perle ale ”ministrului agramat”, cunoscut și ca”ministrul genunche”:

„Cer anticipat scuze pentru greșelile pe care le-am făcut, vă asigur că nu voi face nicio eroare”.

Există „academicieni și savanți care folosesc greșeala erorilor”:

„Operația la genunche a decurs bine”.

“Politica actualei guvernări… vor determina si o mărire a salariilor…”

“O tendință sănătoasă și de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă”.

Copiii se scrie cu doi „i” și nu cu trei.

”În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu”.

”Educaţie este gratuită pentru copii dat fiind că aceasta este asigurată de părinţi.”

”Fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent.”

În speranța că va evita să mai țiină discursuri publice, îi sugerăm domnului ministru Pop să lase deoparte idei precum ”manualul unic” sau ”manualul pentru educație fizică” și să încerce, cumva, să viziteze mai des clasele primare, poate-poate va mai învăța puțină gramatică.

Redactor:Ramona Caba