Litoralul se pregătește pentru 1 mai

Litoralul se pregateste sa dea tonul distractiei de 1 mai, iar Mamaia vrea “sa ia crema”. Astăzi, a iesit soarele dintre nori, iar administratorii de plaje au scos, deja, sezlongurile. Peste 40.000 de turisti sunt asteptati sa soseasca in statiunea, devenita in ultimii ani, punctul de atractie pentru tinerii de bani gata si domnisoarele ușor abordabile ți aflate în cautare de noi cuceriri. În schimb, sudul litoralului se misca mai incet, marcat fiind de probleme care parca nu se mai rezolvă niciodată.

In Mamaia, sâmbătă, la orele pranzului, era forfotă mare. Se muncea de zor la mai toate terasele si plajele din zona. Cinci sute de sezlonguri au fost montate pe nisip, in asteptarea zilelor libere si-a turistilor.

Primii turisti sunt asteptati să soseasca la Mamaia, încă de vineri, si tot atunci vor începe si petrecerile. Va fi un adevarat maraton al distractiei, mai ales ca toate cluburile isi vor deschide larg portile pentru tinerii petrecareti.  Toata lumea este optimista si sigura ca de 1 mai statiunea va fi pregatita sa isi intampine turistii.

In Mamaia, vor fi concerte pe plaja, festivaluri de muzica electronica, masini de drift si un spectacol gen street-food. Și sudul Litoralului se pregateste să-și intampine clientii, chiar daca cu o alta viteza de reactie față de Mamaia. Sunt probleme de rezolvat in zona, si asta le da de furca investitorilor în turism.

Iar asta nu este totul. La ultimul Targ de Turism, desfasurat la Berlin, turistii nemti i s-au plans ministrului de nivelul de zgomot mult prea ridicat, din unele statiuni din sud.

Si ca si cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, autoritile centrale dau si ele o lovitura sudului: podul de la Agigea, care leaga Autostrada Soarelui de statiuni, nu va fi gata pana saptamana viitoare, asa cum se stabilise intial, ci abia după 24 mai. Așa că turistii trebuie sa se înarmeze cu multa rabdare. Acum singurul lucru care le ramane patronilor de la malul marii, dar si turistilor, este să se roage ca si vremea sa țină cu ei, astfel incat minivacanta sa fie profitabila pentru toata lumea.

Redactor: Paul Alexe