Litoralul s-a transformat în piață neagră de consum

Nu există plajă, parcare sau chiar intersecție, care să nu fie invadată de către comercianții ambulanți, pregătiți cu oferte care mai de care mai avantajoase… Abia fac față autoritățile numărului mare de vînzători neautorizați.

Oamenii asaltați de vînzătorii ambulanți au început să posteze filmulețe pe internet, însă comercianții știu cum să se ferească de vigilența autorităților.

Gică a făzut senzație pe litoral, anii trecuți, cu strategia sa îndrăzneață pentru a-și vi8nde porumbul fiert.

Ca el însă, sunt sute de comercianți ambulanți, care vînd tot atîtea produse pentru a face bani de pe urma turiștilor numeroși. De la pufuleți, zmeură, sau coliere din scoici, la nămol, jucării de plajă și chiar și parfumuri. Desigur, contrafăcute.

Cel mai recent exemplu s-a petrecut chiar la începutul week-end-ului,în stațiunea Neptun. Aici, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandami Judeţean Constanţa a surprins o femeie care vindea parfumuri „turiștilor, articole de  încălţăminte, parfumuri şi ochelari de soare, toate, bineînțeles, „de firmă” și cu prețuri pe măsură. Autoritățile le recomandă celor care se află pe litoral să nu achitiţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, mai ales dacă este vorba despre produse perisabile, care ar putea să le pună sănătatea în pericol, iar când observă astfel de acte de comerţ, să le reclame.

Redactor: Andreea Barbu