Litoralul românesc, destinație vedetă pentru turiștii din Israel!

Litoralul românesc, destinație vedetă pentru turiștii din Israel! În această vară, peste 5000 de vizitatori din Țara Sfîntă vor ajunge în vacanță pe litoral la bordul unor curse charter, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Hoteluri de cinci stele, delicatese românești, aventuri acvatice și atractiva viață de noapte din Mamaia reprezintă principalele motive pentru care străinii au ales țara noastră. Noaptea trecută, au ajuns pe litoral primii 200 de turiști israelieni, cu toții hotărîți să îngroașe conturile patronilor de pe la noi, doar ca să se simtă bine.

Primul zbor de anul acesta de la Tel Aviv a aterizat, noaptea trecută, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Dornici de distracție, abia coborâți din avion, israelienii au încins dansul pe platforma aerodromului.

Au auzit despre Mamaia că este centrul distracției de pe litoral și acum vor să testeze pe pielea lor acest lucru. Patronatele din turism spun că israelienii au cheltuit deja o mică avere pe pachetele cumpărate pentru stațiunile Mamaia și Eforie. Vor să meargă în excursii, vor să se răsfețe pe plaje exclusiviste, să incerce sporturi extreme pe apă și să se bucure din plin de viața de noapte.

Fie că au venit cu familia, în grupuri numeroase sau singuri în căutare de noi aventuri, cei aproape 200 de turiști israelieni visează la vacanța perfectă în România.

Iar dacă unii dintre ei pășesc pentru prima data pe pământ românesc, pentru alții a fost un prilej să se întoarcă la origini.

Deși a părăsit România în urmă cu ani buni, revine mereu cu plăcere aici în vacanțe, iar anul acesta și-a adus și rudele pentru a le arăta distracția din vârful sezonului estival.

Pînă sfarsitul sezonului estival, aproape 5000 de turiști israelieni vor ajunge în stațiunile de pe litoralul românesc. Mai mult decît dublu față de anul trecut. Pentru o vacanță de 7 zile cu mic dejun, demipensiune sau chiar all inclusive, israelienii au plătit, în medie, 800 de euro de persoana, ceea ce înseamnă peste 4 milioane de euro lăsați la malul mării.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Sorin Hulubei