Litoralul românesc a fost astăzi ținta ministrului dezvoltării regionale și turismului

Litoralul românesc a fost astăzi ținta ministrului dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu. Oficialul a vizitat stațiunile Mamaia și Neptun, dar și un hotel de pe malul mării. Petrescu a constatat că lucrări sunt în întârziere, însă per ansamblu este convins că litoralul va fi pregătit să-și primească turiștii de 1 mai.

Ministrul a vizitat mai întâi Mamaia, și anume plaja de la intrarea în stațiune, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de pregătire pentru deschiderea sezonului estival. La prima vedere s-a declarat mulțumit, deși plaja a fost împânzită de utilaje de curățare până aproape de sosirea oficialului.

Ministrul a văzut însă și partea mai puțin bună a plajei, printre care și câte un stâlp dărămat sau terasele neamenajate. Totuși, spune că nu se pot lua măsuri drastice în ceea ce privește eventualele demolări. Responsabili de pregătirea plajelor și predarea lor către operatori sunt cei de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea- Litoral, care au promis la rândul lor că până la deschiderea oficială a sezonului estival, toate lucrările vor fi finalizate și toate sectoarele vor fi predate către operatorii de plajă.

Aceeași impresie i-a lăsat-o ministrului și plaja La Steaguri, din stațiunea Neptun, cea care a fost afectată grav de vremea din această iarnă. Asta deși acolo lucrările de amenajare sunt în toi, la cel și cele de pavare a falezei sau pietruire.

În aceeași zi, ministrul a vizitat și un hotel din stațiunea Neptun, în care au fost investiți bani obținuți prin fonduri europene. Un exemplu apreciat de către oficial.

În ansamblu, Cristian Petrescu s-a declarat mulțumit de starea actuală a litoralului și susține că până la 1 mai, lucrările în curs vor fi finalizate. Pe de altă parte, oficialul a ținut să anunțe că anul acesata startul sezonului estival va avea loc pe 28 aprilie, cu un eveniment surpriză.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc