Litoralul a primit un million de turiști în 2016

Cei care își propun să vină și anul viitor, în concediu, pe litoral, vor trebui să-și planifice bugetul din timp. Hotelierii au anuntat cresteri ale tarifelor la cazare cu pana la 20 la sută. Motivul este simplu. A crescut pretul la combustibil, dar si la alimente, ceea ce automat va genera si cresterea preturilor la cazare in timpul sezonului estival. Sunt însa si vesti bune, litoralul romanesc incepe sa redevina o destinatie de top. Un milion de turisti si-au petrecut vacanta, in acest sezon estival, in statiunile romanesti de la Marea Neagra.

Sfarsitul sezonului estival este momentul perfect pentru ca hotelierii sa traga linie si sa faca bilantul. Iar rezultatele par sa fie dintre cele mai bune. Anul acesta, pentru prima oara in ultimii 20, un milion de turisti romani si straini si-au petrecut vacanta pe litoralul nostru.

În aceste conditii si incasarile hotelierilor au fost pe masura. Adica mai mari cu pana la 20 la sută fata de anul trecut. Bani care, in mod normal, acum ar trebui reinvestiti. Daca nu in constructia de noi hoteluri, macar in calitatea serviciilor oferite, astfel încât să putem spera că ne apropiem de nivelul bulgari, turci sau greci.

Statisticile mai arata ca turistii romani au devenit mai pretentiosi, insa si-au petrecut pe litoral mai putine zile decat anul trecut. A crescut insa cererea pentru pachetele all inclusive.

Din pacate anul viitor vine si cu vesti proaste. Tarifele la cazare vor creste cu pana la 20 la sută, dar chiar si asa hotelierii mizeaza si pe o crestere a numarului de turisti.

Redactor: Paul Alexe