Litoralul are oaspeți din Țara Sfântă

În timp ce românii sunt tot mai interesați să viziteze Tara Sfanta, israelienii par sa se fi indragostit de litoralul romanesc. Anul trecut, primii 200 de turisti au ajuns pe pamant autohton cu o cursa charter introdusa, in premiera, dupa 25 de ani. La inceput de saptamana, un alt grup de israelieni a ajuns in statiunea Neptun.

Cei mai multi dintre turistii israelieni vin in tara noastra pentru prima oara. Nu stiau prea multe despre Romania, dar au aflat de la prieteni ca este o tara minunata si au venit sa se convinga.

Pentru altii, Romania nu mai este demult o necunoscuta. Au mai fost si in alti ani, le-a placut si au vrut sa revada locurile vizitate in anii trecuti.

Sunt si turisti pentru care Romania este o a doua casa. Vorbim de acei israelieni ai caror parinti s-au nascut in tara noastra, dar mai apoi au plecat in Țara sfanta si s-au stabilit acolo.

Sunt ani buni de cand agentii romani incearca sa aduca turisti israelieni pe litoralul romanesc. Au acceptat provocarea hoteluri de patru si cinci stele, iar pentru o vacanta de 7 zile cu mic dejun, demipensiune sau chiar all inclusive, israelienii au platit, in medie, 800 de euro de persoana.

Dupa Neptun, urmeaza Mamaia, unde sunt asteptati sa soseasca, numai in luna iunie, 600 de turisti israelieni. Pana sfarsitul sezonului estival, aproape 5000 de turisti israelieni vor ajunge in statiunile românești de la Marea Neagră. Mai mult decat dublu fata de anul trecut, ceea ce va insemna peste 4 milioane de euro cheltuiti pe litoralul romanesc.

Redactor: Paul Alexe