LITORAL TV a adus zâmbete în casele din comuna Lipnița

Apropierea sărbătorilor de iarnă inspiră bucurie în suflete și căldură sufletească. Aproape toată lumea este concentrată la modul cum va decurge această perioadă, cu brazi împodobiți, cu mese îmbelșugate, cumpărături și multe cadouri. Din nefericire, sunt și multe persoane pentru care Sărbătoarea Crăciunului nu este un motiv de bucurie, ci mai degrabă de tristețe. Sunt familii cu copii la care Moș Crăciun nu mai ajunge sau nu a fost niciodată, el fiind doar un personaj de care au auzit doar. Pentru aceștia, echipele Litoral TV continuă acțiunile de strângere de donații desfășurate anual.

Comuna Lipnița-județul Constanța. La o distanță de 104 kilometri de municiopiul Constanța, localitatea are o așezare geografică de vis, aproape de Dunăre,dar și de vecinii noștri bulgari. Însă distanța până la cel mai mare oraș-reședință de județ își spune cuvântul.Oamenii de aici se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Cei mai mulți lucrează în agricultură, însă, cum iarna nu se găsește de lucru, nevoile sunt mari. Tineretul a cam părăsit aceste meleaguri și s-au orientat spre orașe, unde și-au găsit servicii. Alții au plecat peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Dar mai sunt și tineri care au rămas pe loc, și-au făcut familii și se confruntă cu sărăcia. Locuiesc în casele construite pe vremea bunicilor, case sărăcăcioase, din lut, cu arhitectură specific bulgărească.  Localnicii se confruntă des cu neajunsuri, iar acum, în prag de sărbători, puțini sunt cei care își permit să mai țină tradițiile specifice perioadei. Nu toți copiii se pot bucura de un brad de Crăciun, iar darurile care ar trebui să le găsească în noaptea de ajuns, sunt doar o amintire. Pentru ei, dar și pentru alții asemeni lor, mai există o speranță.

Echipele Litoral TV au pornit la drum, pentru a oferi un zâmbet pe chipurile celor chinuiți de traiul greu. Încă de la intrarea în localitate se poate simți un aer trist.  Am fost întâmpinați de oameni pașnici, primitori, bucuroși de oaspeți. Am fost primiți cu bucurie de copiii care așteptau resemnați să le ofere cineva o bucurie înainte de sărbători. Iar așteptările lor nu au rămas în van.

Cu două autospeciale pline cu îmbrăcăminte, încălțăminte, multe jucării și alimente, echipele Litoral TV au împărțit darurile mult așteptate.

Însă meritul nu este al nostru. Cei care i-au făcut pe acești copii să zâmbească sunt telespectatorii, cei care au donat din puținul lor câte ceva.  Așa cum am promis, vom continua aceste campanii și vom aduce un zâmbet celor care au nevoie de noi, de dumneavoastră. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne ajuta semenii greu încercați. Vom continua să bucurăm suflete care au uitat ce înseamnă spiritul sărbătorilor.

Redactor: Daniel Albu