Liste de așteptare la 112

Situație fara precedent si care pare a fi de domeniul fantasticului in ceea ce priveste cazul persoanelor care apeleaza numărul de urgență 112, pentru a-si face testul  COVID-19. Simptomaticii sau contacții sunt pusi pe liste de asteptare si sunt nevoiți să aștepte chiar și o săptămână pentru a afla dacă sunt sau nu bolnavi. Priviti cum s-a ajuns in aceasta situatie.  

Așa sună primul apel la DSP Constanța care arată că lucrurile merg din rău în mai rău. Femeia cere cu disperate ajutorul autoritatilor, de cateva zile bune. Se teme pentru sanatatea familiei.

Este raspunsul dezarmant, pe care sute de persoane l-au primit in ultmele zile, din partea autoritatilor. După inca o zi, văzând că simptomele persistă și nimeni nu vine să recolteze probele, oamenii au apelat din nou numărul de urgență 112. Aveau să afle că lista de așteptare era  mult mai lungă decât au fost anunțați inițial.

Adica cel putin cateva zile de asteptare , care ar putea fi fatale, pentru persoanele in cauza.

În timp ce oamenii se tem ca bolnavii lor vor fi uitati pe listele interminabile, ambulanțierii spun ca sunt depasiti de numarul enorm de solicitari.

Prezentă la Constanța, vicepremierul Raluca Turcan nu a reușit să ofere răspunsuri concrete sau soluții la aceste situatii care pot deveni fatale, in anuminte cazuri.

Nu am putut sa nu ne intrebam daca lipsa testelor sta la baza acestei situatii.

Teste, avem deci, asa cum asigura autoritatile. Si atunci care sunt solutiile mai marilor pentru a scurta termenul de asteptare, de a evita formarea unor liste? Caci, virusul din pacate nu astepta. Omoara!

Ne-am inscris si noi pe o lista de asteptare, de aceasta data a raspunsurilor si solutiilor date de autoritati, caci nu avem nevoie doar de informatii si sustinere morala.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: George Dima