Lipsa simțului civic, amendat de polițiști

Pe lîngă sancționarea celor care încalcă Legea Antifumat, polițiștii locali din Medgidia se confruntă, de cînd s-a încălzit vremea, cu un fenomen mult mai solicitant. Vandalizarea zonelor verzi din județ le dă bătăi de cap oamenilor legii, care spun că nu mai există simț civic în rîndurile locuitorilor.

Cetatenii din Medgidia care au obiceiul să mănânce seminţe pe stradă şi să scuipe cojile pe jos riscă să scoată multi bani din portofele dacă sunt surprinşi de poliţiştii locali. Oamenii legii au decis să ia măsuri drastice și să-i sancționeze pe toți cei care mai aruncă coji de semințe sau alte gunoaie pe domeniul public.

Parcurile şi locurile de joaca sunt primele zone vizate de poliţiştii locali, în ceea ce-i priveşte pe spărgătorii de seminţe. Cei care sunt la prima abatere primesc avertisment şi sunt pusi să măture, dar dacă acestia recidivează, sunt amendaţi.

Tot in aceasta perioada, politistii locali desfasoara actiuni de prevenire a distrugerilor bunurilor de pe domeniul public, fapte ce se petrec, de asemenea, de cele mai multe ori in parcurile si locurile de joaca din oras.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu