Lipsă de personal în poliție

Numărul forţelor de ordine devine, la Medgidia, pe zi ce trece, tot mai redus. Acest fapt se datorează stresului, dar şi remuneraţiei insuficiente comparativ cu riscurile la care se expun agenţii de poliţie. Deficitul de personal se observă şi în activitatea de teren a poliţiştilor care nu mai este atât de intensă ca odinioară.

Secţiile de poliţie devin din ce în ce mai sărace în personal. Asta, deoarece, mulți agenţi ies la pensie, iar în şcolile de Poliţie nu sunt instruiţi suficienţi tineri pentru a echilibra balanţa. Există şi poliţişti care pleacă din sistem datorită stresului şi a responsabilităţilor mari. O altă cauză, este nemulțumirea față de salarii. Autorităţile spun că indiferent de numărul agenților, încearcă să își desfășoare activitatea într-un mod cât mai eficient.

La nivel naţional, conform Inspectoratului General de Poliţie Române, există aproximativ 5.000 de posturi vacante. Locurile pot fi ocupate de oameni instruiți în școlile de poliție, între 3 și 6 luni, comparativ cu cei 3 ani pe care ofițerii îi fac în Academiile de Poliţie.

Cum afectează lipsa de personal siguranța cetățenilor?

Până la remedierea situației, autoritățile încearcă administrarea eficientă a sarcinilor pentru ca lipsa angajaților să nu afeceteze siguranța cetățenilor.

Redactor: Paul Alexe