Lipsa coșurilor de gunoi afectează grav buzunarului

Există numeroase străzi în municipiul Constanța unde coșurile de gunoi lipsesc cu desăvârșire. Nu se știe dacă au dispărut de la locul lor sau, pur și simplu nu au fost niciodată montate. Cert este că pe distanțe de sute de metri, nu ai unde arunca un ambalaj.

Toți constănțenii s-au confruntat, la un moment dat, cu această problemă: să meargă pe stradă cu un gunoi în mână și să nu aibă unde să-l arunce. Dacă gunoiul este aruncat la întâmplare, este altă poveste: există riscul să fie amendați. Cu alte cuvinte, există reguli, există și amenzi dacă nu le respectăm, dar nu există coșuri de gunoi, pentru a putea fi civilizați.

Totuși, locuitorii orașului dau mai mult vina pe lipsa de educație a concetățenilor și mai puțin pe absența coșurilor de gunoi din peisajul stradal constănțean.

Este adevărat că sunt și zone care abundă de asemenea recipiente, mai ales în centrul orașului. Însă, cetățenii din celelalte cartiere au pretenția să trăiască și ei în același mediu curat și să nu fie nevoiți să arunce gunoaiele pe unde apucă.

Reporteri: Camer Nita / Daniel Albu ; Imagine: Narcis Verdes