Lipsa banilor, impediment în respectarea postului

Postul Crăciunului este unul al bucuriei. Asta spun reprezentanții Bisericii, care îndeamnă credincioșii să postească. Numai că, omul modern este pus in fata unei varietati de produse, iar ispitele sunt la tot pasul. Oamenii spun că si pretul prea mare al alimentelor vegetale reprezinta o piedică în calea postirii.

În această perioadă postitorul modern, dependent în bună măsură de ce îi oferă piața de-a gata, se găsește în fața unei varietăți fără precedent. Sunt specialități pe bază de soia pentru cei care vor să-și împace și duhovnicul, dar și pofta. Totuși, în perioada în care se ţine, de obicei, post, rafturile marilor magazine sunt pline de produse menite a le face sarcina mai uşoară celor care vor într-adevăr să respecte cutumele bisericeşti.

La rândul lor, reprezentanții Bisericii vin cu anumite recomandări, reamintindu-le credincioșilor însemnătatea acestei perioade înainte de Nașterea Domnului.

În tot acest timp, credincioșii pot mânca doar produse vegetale. Însă, în postul Crăciunului, este dezlegare la peşte şi preparate din peşte, la vin şi untdelemn, în toate zilele de sâmbătă şi duminică.

Totuși, oamenii spun că sunt prea săraci pentru a posti.

Medicii avertizează vârstnicii cu diverse afecțiuni să consume zilnic necesarul de legume, fructe și proteine pentru a nu-și pune in pericol sănătatea. De asemenea, preoții spun că nu trebuie să uităm că dincolo de hrană, esențială este curățirea sufletului. Deoarece post nu înseamnă doar restricții alimentare, înseamnă și un post spiritual, așadar mai multe fapte bune.

Redactor: Paul Alexe