Liga Navală a Statelor Unite, în vizită la RAJA

În cadrul vizitei pe meleagurile dobrogene, înalții oaspeți americani vor efectua o vizită de lucru, vineri, la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar. Vizita oficialilor Ligii Navale americane are loc în contextul în care S.C.RAJA S.A. Constanța a realizat împrerună cu Guvernul Statelor Unite un proiect SCADA, în zona Cobadin. Prin acest proiect s-a realizat controlul computerizat al tuturor parametrilor privind furnizarea apei potabile și a serviciilor de canalizare în 25 de localități aflate în zona Cobadin.

„În cadrul vizitei de vineri,  oficialii americani vor afla mai multe despre sistemele de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate care au fost complet automatizate, dar și despre activitatea Centrului de Excelență, unde, periodic, sunt pregătiți specialiști pentru operarea sistemelor SCADA (atât pe parte de alimentare cu apă și canalizare, cât și pe parte de energie electrică și gaze”, ne-a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt al S.C.RAJA S.A. Constanța.

Investiţia pentru proiectul pilot SCADA se ridică la 2 milioane Euro, din care compania americană a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanţare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro.

În cadrul vizitei, conducerea Ligii Navale americane va fi informată și în legătură cu extinderea proiectului SCADA la nivelul întregii arii de operare a S.C.RAJA S.A., în luna iunie urmând să fie funcțional și sistemul din zona Băneasa-Lipnița-Ostrov.

Redactor: George Marinescu