Liderul PSD, audiat de procurorii DNA

Liviu Dragnea a fost audiat, în această dimineață, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Liderul PSD este suspectat de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

Luni dimineață, liderul Partidului Social Democrat a fost chemat la audieri de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Audierea social democratului a durat aproximativ o jumătate de oră. Acesta a refuzat să facă declarații atât la sosire cât și la plecare.

La sediul DNA au fost prezenți mai mulți colegi de partid, care au dorit să-și sprijine liderul.

Marian Neacșu, secretar general al PSD, a declarat:

”Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (…) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”.

Dragnea nu duce lipsă însă nici de contestatari: în fața sediului PSD s-au adunat mai multe persoane care s-au declarat  împotriva acestuia. Pentru a preîntâmpina eventuale incidente, la fața locului a fost instalat un dispozitiv de jandarmi.

Reamintim faptul că DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe liderul Partidului Social Democrat: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project referitor la existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.

Redactor: Mihaela Țânțaru