Liderul clanului Butoane, Octavian Grecu, este din nou liber

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât că acesta nu reprezintă un pericol public şi poate fi cercetat în libertate. În afară de el, și Nicola Saikaly a părăsit arestul poliției.

Butoane este anchetat în cel mai mare dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii DIICOT.  În acelaşi dosar au mai fost eliberate alte opt persoane, printre care şi Nicola  Saikaly, fostul iubit al Ginei Pistol. În schimb, ginerele senatorului Cezar Măgureanu a rămas după gratii.

Potrivit presei centrale, în octombrie 2011, Octavian Grecu, alias Butoane, apărea ca girant într-un contract de împrumut între firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Măgureanu şi o instituţie bancară, în acelaşi contract fiind girant şi fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le deţine în proprietate. Din rețeaua destructurată de DIICOT, fac parte 39 de persoane, toate fiind arestate pe 26 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2010 – 2012, gruparea infracţională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.