Liderii USL s-au reunit într-o şedinţă unde au discutat viitorul Uniunii

sedinta USLLiderii Uniunii Social Liberale s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe care a durat circa o oră. După ieşirea de la şedinţă, Victor Ponta a declarat că există posibilitatea de a se continua pe structura guvernamentală din 2012. O altă alternativă ar  fi o restructurare guvernamentală, pentru care nu s-a ajuns deocamdată la un acord. Cu o seară înainte a avut loc o şedinţă maraton de cinci ore a partidului Naţional Liberal, în care s-au discutat condiţiile prin care partidul ar rămâne la guvernare. În cele din urmă s-a decis ca  a patra funcţie de vicepremier, care ar fi fost ocupată de liderul PC, Daniel Constantin, să nu fie acceptată în negocierile cu PSD.

”Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, respectarea cu stricteţe a protocolului USL. PNL îşi doreşte să facă parte din guvern, să nu ne abatem de la protocolul semnat”, a declarat la finalul discuţiilor purtătorul de cuvânt al liberalior, Cristina Pocora.

De cealaltă parte, Victor Ponta a declarat la finalul şedinţei că vrea ca USL să rămână unită pe structura veche, cu Klaus Iohannis în fruntea conducerii Ministerului de Finanţe şi vicepremier, sau doar ministru de Interne.

Redactor: Bogdan Bolojan