Liderii USL s-au reunit astăzi

Partidele politice PSD, PNL şi PC au adoptat în cadrul congreselor rezoluţii privind necolaborarea cu PDL şi Traian Băsescu şi au oficiat tandemul Victor Ponta – premier şi Crin Antonescu – preşedinte, pentru acest an electoral. Liderul PSD, Victor Ponta a abordat subiectul scrisorii transmise de presedintele Traian Basescu, în care le cere reprezentantilor PSD sa aprobe proiectul de lege privind modificarea Constituției.

El a şi rupt scrisoarea de la şeful statului, de la tribuna congresului, în aplauzele participanţilor. Ponta a  mai spus că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de şeful statului.

Congresul PNL a votat cu unanimitate de voturi, rezoluţiile privind necolaborarea cu PDL şi cu Traian Băsescu şi desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de preşedinte al României – Crin Antonescu şi pentru cea de premier – Victor Ponta.
Adoptarea rezoluţiei privind politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern, a fost adoptată cu unanimitate de voturi. Un alt subiect imporatant care va fi supus votului este propunerea de cooptare a lui Sorin Frunzăverde în funcția de vicepreședinte al PNL.

Și Congresul PC are pe ordinea de zi propuneri de modificare a Statutului partidului, aprobarea numirii preşedintelui Consiliului Naţional al Partidului Conservator, precum şi prezentarea candidaţilor pentru alegeri.

Cele trei congrese sunt urmate, de Mitingul Uniunii Social Liberale, la care sunt aşteptaţi aproximativ 10.000 de reprezentanţi ai celor trei partide.

Redactor Raluca Damian