Licitații fără număr … pentru Cazino

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa a ajuns la a treia licitaţie contestată. Simbolul orașului se află de mai mulţi ani în paragină, întrucât autorităţile locale şi centrale nu au reușit să găsească soluţii pentru deblocarea situației create de firmele care constestă licitațiile privind atribuirea lucrărilor de consolidare.

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa pare să fie sortită eșecului. În ultimii doi ani au fost organizate trei licitații, toate contestate. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că nu reușește să găsească o soluție pentru ca lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii Cazinoului din Constanţa să înceapă odată. Contestațiile depuse de firmele care participă la licitații, amână la nesfârșit demararea lucrărilor.

”La Cazinou suntem la a treia licitaţie contestată. În luna martie a fost declarat un câştigător, iar restul participanţilor au fost descalificaţi… Compania Naţională de Investiţii a dispus anularea rezultatului acestei licitaţii şi reluarea procesului, dar şi acestea au fost contestate… Un contestatar, operator economic, are mai multe drepturi decât are Cazinoul nostru, iar noi stăm de doi ani şi jumătate, ne uităm la bani, s-a schimbat TVA-ul de trei ori cred că de atunci, avem banii, avem proiectul, am organizat licitaţia. Mai mult de atât, ca autoritate contractantă, nu ai ce să faci şi nu ştiu de ce parcă suntem blestemaţi, în zona asta a Constanţei.” a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Edilul Constanței se declară totodată dezamăgit de modul în care proiectele sunt implementate în orașul nostru. Obiectivele de investiții precum Cazinoul, Parcul Arheologic sau Sala Polivalentă, importante pentru comunitate, sunt contestate, culmea, de firme constănțene.

Redactor: Ramona Caba