Licitația pentru reabilitarea Muzeului de Istorie anulată din nou

Licitația lansată pe 11 februarie 2019 pentru lucrările de reabilitare ale Muzeului de Istorie Națională și Arheologie a fost anulată oficial de Consiliul Județean Constanța. Motivul, îl constituie o decizie în acest sens emisă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

O singură ofertă venită din partea unei firme din București, deținută de oameni de afaceri din Constanța, a fost depusă pentru contractul cu o valoare estimată la 20 de milioane de lei. După ce CJC a respins singura ofertă depusă, o contestație a fost înaintată de aceeași firmă în luna iunie.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anunțat în luna octombrie că:

”Admite contestația formulată și anulează rezultatul procedurii consemnat în raportul procedurii și adresa de comunicare privind respingerea ofertei contestatoarei și respectiv anularea procedurii. Obligă astfel autoritatea contractantă să reevalueze oferta contestatoarei, în termen de 15 zile de la primirea prezentei decizii, pe baza documentației de atribuire”.

După reevaluarea ofertei, impusă de CNSC, autoritățile constănțene au luat și a doua oară aceeași decizie de respingere pe motiv că:

”Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului, Anularea procedurii de atribuire în conf. cu prev. art. 212, alin.1, lit. c și alin.2 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice”.

Contactat telefonic de către reporterii LTV pentru un punct de vedere privind statusul licitației, Directorul instituției, Sorin-Marcel Colesniuc afirmă că…

Cu toate acestea constănțenii, și nu numai, pot vizita expoziția permanentă, cât și expozițiile temporare, fără niciun risc de accidentare, în interiorul muzeului neexistând niciun pericol.

Întrebat dacă Muzeul de Istorie si Arheologie Constanța va avea aceeași soartă ca cea a Cazinoului, Directorul Muzeului s-a arătat optimist:

Rămâne de văzut dacă luna Ianuarie va aduce vești bune pentru clădirea ce păstrează și oferă vizitatorilor  fragmente din tainele istoriei și arheologiei dobrogene.

Redactor: Alina Brumaru