Liceul „Ovidius”, premiat

Elevii Liceului „Ovidius“ din Constanța au fost premiați cu mențiune la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică de la București. Proiectul care le-a adus acest merit a fost prezentat în cadrul secțiunii de Științe Aplicate.

Elevii Liceului Teoretic Ovidius, din Constanța, au fost prezenți și în acest an la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret, desfășurat în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus“. Echipa constănțeană a realizat un bio-îngrășământ din materiale non-convenționale. Elevele Alexandra Dorobanțu și Isabella Mindea, împreună cu profesorul coordonator Carmen Bucovală au abordat tema agriculturii biologice, în încercarea de a găsi un îngrășământ care să folosească deșeurile din industria alimentară. Asfel s-au gândit la drojdia de bere și au reușit identificarea unei  modalități de aplicare a principiilor economiei circulare.

Mențiunea acordată de juriu a fost înmânată reprezentanților Liceului Teoretic  „Ovidius” de către Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și jurnalistul Alexandru Mironov, redactor-șef la revista „Știință și tehnică”.

Redactor: Sondra Sandu