Liceenii români sunt tot mai dezorientați atunci când trebuie să îşi aleagă o profesie

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q1VV6lEms8o[/youtube]Tranziția de la școala generală la liceu și de la facultate la piața muncii, impune de fiecare dată schimbări majore în viețile tinerilor. Alegerile pe care facem, raportate la carieră, ne marchează viitorul și necesită o atenție sporită. Din acest motiv, tot mai mulți liceeni apelează la ajutorul psihologilor în procesul de orientare profesională.

Cei mai mulți elevi care ajung la cabinetele de orientare profesională își doresc să practice meserii care nu se potrivesc aptitudinilor și competențelor pe care le au, iar profesia nu trebuie aleasă niciodată la întâmplare.

Psihologii asigură solicitanților toate condițiile necesare pentru evaluarea potențialului profesional și orientarea spre anumite domenii.

Orientarea profesională atrage tot mai mult atenția cadrelor didactice și a psihologilor români. Uniunea Europeană a sprijinit această idee, cofinanțând proiectul Rețeaua de practică economică, în cadrul căreia, din acest an, vor fi orientați profesional tot mai mulți elevi și studenți români.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.