Liceenii porno, arestați la domiciliu

Noile prevederi ale Codului Penal îi avantajează pe elevii suspectați că au violat o fată de la Liceul Internațional de Informatică. Instanța de judecată a dispus înlocuirea vechii măsuri de arest preventiv cu măsura reținerii la domiciliu.

Instanța de judecată respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulată de inculpatul S.R.C, ca neîntemeiată. Înlocuieşte măsura preventivă a arestării preventive, prevăzută de art. 223 Cod procedură penală, luată faţă de inculpați cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 Cod procedură penală, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 11.02.2014 şi până la data de 12.03.2014, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri , se arată în motivarea instanței.

Suspecții nu vor avea voie să părăsească domiciliul decât cu încuviințarea organelor judiciare. Ei nu vor putea să comunice cu celelalte persoane cercetate în dosar și nici cu membrii famiililor persoanelor implicate. De asemenea, suspecții trebuie să se prezinte în fața instanței ori de câte ori li se va cere.

Reamintim că suspecții sunt implicați într-un scandal sexual ce a avut loc  la finele anului 2013. Conform rechizitoriului întocmit, șase indivizi au profitat de faptul că o minoră, elevă de liceul Internațional de Informatică se afla în stare de ebrietate și au întreținut relații sexuale cu aceasta. Magistrații au considerat că victima se afla într-o stare în care nu își putea acorda consimțământul.  Elevii au filmat întreaga scenă și au postat-o pe internet. În data de 29 ianuarie, Instanța a decis ca ei să fie trimiși în judecată în stare de arest.

Redactor: Bogdan Bolojan