Liceenii constănțeni reușesc din nou să uimească lumea

O echipa de tineri de La Liceul International de Informatica a obtinut locul trei la cel mai important concurs de robotica din lume, Robotex, care s-a desfasurat la Talin, in Estonia. Competitia a fost acerba, nu mai putin de 1000 de tineri fiind inscrisi la cele trei categorii ale concursului. Pe langa diploma si trofeu, tinerii au primit din partea sponsorilor un premiu in valoare de 300 de euro.

Categoria la care au concurat cei doi liceeni s-e numeste Lego Sumo. Prcatic este o competitive pe perechi între doi roboți, din care unul trebuie să-l scoată din ring pe celalalt, iar vingătorul se califică astfel mai departe. Roboții trebuie să fie puternici, dar în același timp și agili și să prezinte destule capcane pentru oponent.

Si totusi in ciuda eforturilor depuse elevii constanteni au fost invinsi de echipa din Italia. O echipa redutabila si nelipsita de la competitiile de acest gen.

Tiberiu și Robert, sunt doi adolescenti împătimiți de robotica  și premiați la multe concursuri naționale și internaționale din domeniu. Pasiunea s-au descoperit o in urma cu trei ani iar de atunci timpul se imparte intre scoala si…roboti. Uneori mai ies cu prietenii la un suc insa si atunci discutiile se poarta tot despre…roboti, bineinteles.

Chiar si profesorul lor coordonator a fost surprins de performanta si succesul obtinut de cei doi.

Cei doi tineri spun ca nu se vor opri aici. Se gandesc deja la competitia de anul viitor, atunci cand vor  s ainvinga echipa Italiei, cea care i-a oprit anul acesta din drumul catre trofeu.

Redactor: Andreea Barbu