Liceeni își încearcă norocul încă o dată

Absolvenții claselor a XII-a susțin, în această perioadă, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. La Constanța, mai bine de jumătate dintre candidați trec pentru prima dată prin emoții. Restul au deja experiența testărilor, așa că fie au învățat la fel de mult ca ceilalți, fie se lasă la mînă norocului.

A fost aglomerație în fața centrelor de examinare destinate bacalaureatului. Săptămîna aceasta candidații susțin primele probe.

Aranjați la patru ace, sau dimpotrivă, în șlapii de plajă, tinerii au depus eforturi să-și ia gîndul de la distracția de pe plajă pentru a se concentra pe subiectele de examen.

Gândurile de vacanță i-au făcut pe mulți să pice la prima sesiune a Bacalaureatului, așa că acum tinerii spun că și-au învățaț lecția.

Examenul de BACALAUREAT continuă marți și miercuri cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 20—21 august, elevii vor avea evaluarea competențelor digitale. Probele scrise încep la 24 august cu limba și literatura română, continuă la 25 august cu proba scrisă de limbă și literatură maternă, la 26 august cu proba obligatorie a profilului și cu proba la alegere a profilului și specializării, la 28 august. Rezultatele vor fi afișate la 31 august, în fiecare dintre cele 7 centre de examinare din județul Constanța.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima