Liceele cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat ar trebui transformate în şcoli gimnaziale

Liceele cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat ar trebui transformate în şcoli gimnaziale. Este ideea ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce la mai multe unităţi de învăţământ nici măcar un candidat nu a obţinut notă de trecere la bacalaureat. Directorii liceelor vizate nu sunt însă de acord cu

“Dacă nici anul trecut nu a promovat niciun elev în acelaşi liceu, dacă timp de un an de zile nu s-a făcut nimic pentru a creşte nivelul de acumulare al elevilor, atunci înseamnă că acel liceu trebuie să se transforme în şcoală gimnazială”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Printre unităţile de învăţământ vizate se numără şi liceul teoretic din comuna hunedoreană Ghelari.

Şi la Bistriţa-Năsăud, patru licee au avut rată de promovare zero la actuala sesiune.

La liceul Silvic din Timişoara, aceeași situație. Niciun absolvent nu a promovat examenul în ultimii doi ani, însă aproape toţi absolvenţii şi-au găsit locuri de muncă.

Unii directori atrag atenţia şi că, dacă măsura se va aplica, zeci de licee din mediul rural se vor desfiinţa, iar elevii vor fi nevoiţi să meargă să studieze la mulţi kilometri distanţă, în oraşele din apropiere.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu