Liber pe contrasens

În România, circulația pe drumurile publice este o adevărată aventură. Surprizele sunt la tot pasul. Tot mai des, participanții la traficul rutier trebuie să fie atenți și la rularea autovehiculelor pe contrasens.

Isprava unui șofer cu permisul proaspăt eliberat de polițiștii de la rutieră a ajuns rapid pe internet.

Persoana în cauză se află la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare din județul Constanța și se deplasează pe Autostrada A4, dar pe contrasens. El merge chiar pe banda a doua de circulație, impasibil la ceilalți șoferi pe lângă care trece și aparent fără să fie îngrijorat că ar putea produce un grav accident rutier.

Imaginile postate pe Facebook au fost surprinse de un alt conducător auto, care se deplasa regulamentar. Polițiștii au deschis o anchetă.

Nici conducătorul auto care a realizat filmarea nu scapă de brațul lung al legii.

Conform noului Cod Rutier, intrat în vigoare la data de12 ocotmbrie, „constituie contravenție ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”. Amenda pentru folosirea telefonului mobil poate ajunge până la 1.160 de lei.

Redactor: Mihaela Țânțaru