Liber la grătarele “legale” în Cernavodă

Locuitorii oraşului Cernavodă vor avea, în curând, un teren special pentru picnic conform standardelor impuse de lege. Acesta se va amenaja în zona de nord a orașului și se va întinde pe un hectar de teren. Cei care doresc să iasă la iarbă verde se vor putea relaxa aici în voie, fără teama amenzilor usturătoare pentru grătare în spații neamenajate.

Noul loc de picnic situat lângă Ocolul Silvic va dispune de toate dotările necesare. Suprafața va fi împrejmuită, se vor construi grătare, apa curentă va fi asigurată, se vor amenaja parcări pentru autovehicule și se vor amplasa toalete ecologice și pubele pentru colectarea selectivă. De asemenea, în zonă vor exista panouri cu avertizări privind regulile de utilizare și sancțiuni, precum și o hartă a zonei. De asemenea, spaţiul va fi păzit şi dotat cu echipamente de stingere a incendiilor. Ce părere au locuitorii oraşului de această iniţiativă a primăriei?

Terenul va fi disponibil pentru relaxare în aer liber de duminică până joi între orele 8.00 si 22.00, iar vineri și sâmbătă programul este neîntrerupt.

Legea picnicului a intrat în vigoare pe 30 martie anul acesta și impune noi reguli pentru organizarea grătarelor în aer liber. Potrivit legii, administratorii zonelor de picnic care nu respectă noile norme pot fi amendați cu sume cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Paula Savulescu ; Imagine: Gabriel Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.