Legumele din curte, vandute pe medicamente

Bătrânii secolului XXI sunt nevoiți să stea în soare, pe marginea drumului încercând să vândă legume și fructe pentru a-și rotunji veniturile. Pensiile mici, abia le permit să își cumpere medicamente iar pâinea cea de toate zilele o cumpără cu banii obținuți din negoț. De multe ori insa ei se întorc cu marfa în sacoșă și cu buzunarele goale.

Plasele cu legume și o sticlă cu apă este tot ce își ia la ea tanti Elena, dimineața când pleacă de acasă spre șoseaua principală unde face negoț. Primăvara plantează în curte legume iar vara le vinde pe marginea drumului, reușit să obțină câțiva bani în plus pentru a trăi decent. Încercările însă sunt ca la loterie. Într-o zi poate câștiga câțiva lei iar în altele …nimic. Ore întregi stau bătrânii în soare, in asteptarea clientilor salvatori.

Situația este delicată având în vedere că tot mai mulți pensioanari încearcă să își vândă legumele din curte pentru a avea bani de pâine.

Prețurile sunt mici iar așteptarea ca un client să apară… este lungă .

Deși prețurile sunt mici vânzările sunt sub așteptările comercianților iar profitul aproape că nu există. Activitatea comercială însă reprezită un ajutor numai pe timpul verii. În extrasezon nu au nicio opțiune pentru a-și rotunji veniturile.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima