Legea privind carantina și izolarea, în aer

Președintele Klaus Iohannis a criticat conducerea Partidului Social Democrat  pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.

Acesta i-a acuzat pe cei din PSD că privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii.

În replică, Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns președintelui, într-o postare pe Facebook, că vinovat pentru situație este Guvernul Orban și că președintele „aruncă” vina pe Parlament.

„Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, scrie Marcel Ciolacu

Dezbaterile pe legea carantinei au fost reluate marți în Comisia Juridică în prezența ministrului Săntății, Nelu Tătaru. Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

Redactor: Oana Jărloianu