Lege pentru staţiunile balneare

Pe de o parte investitorii cer sprijinul statului pentru a pune în valoare resursele naturale, iar pe de altă parte reprezentanţii Guvernului spun că vor concepe legi pentru dezvoltarea turismului balnear.

Ministrul Grapini este de părere că rezolvarea aspectului staţiunilor la nivel arhitectural şi o promovare eficientă atât in ţară, dar mai ales peste graniţe pot reda strălucirea de altădată a turismului. În acest sens, a fost concepută o lege care aşteaptă avizul Guvernului în ceea ce priveşte proprietarii de clădiri aflate în paragină.

Interesat de destinul staţiunilor din sudul litoralului, primarul Mangaliei este dispus să acorde o serie de facilităţi pentru cei care vor să investească în turism. Iar investiţia nu va fi o cheltuială irosită, mai ales că, în curând Mangalia va fi certificată ca staţiune balneoclimaterică.

Cei mai experimentaţi investitori în turism spun că este nevoie de un parteneriat solid între autorităţile statului şi investitori, dar şi de legi care să susţină investiţia privată. Iar, pe viitor, turismul balnear să treacă de sub tutela Ministerului Sănătăţii în grija sistemului privat.

În staţiunile din sudul litoralului bazele de tratament balnear sunt asaltate de cereri pentru terapiile curative utilizate, iar pe viitor se va dezvolta şi mai mult acest segment turistic.

Printre temele abordate pe parcursul forumului de Turism Balnear se află ”Creșterea standardelor de calitate prin investiţii cu fonduri europene”, ”Tichetele de vacanţă” sau ”Implicarea asociaţiilor de profil în promovarea produselor balneare”.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru