Legăturile multi-etnice și culturale se dovedesc mai strânse ca niciodată pe tărâmul dobrogean

Muzeul Gheorghe Cealera din Mihail Kogălniceanu a fost gazda unui eveniment cultural mai puţin obişnuit. Porturi tradiționale, cîntece, dansuri, bucate dar și îndeletniciri și crezuri religioase, toate au descris de fapt, un cămin călduros armânesc.

Anul acesta se împlinesc 1 700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano, care prevede, mai presus de toate toleranța. Iar acesta este și mesajul pe care parohul din Kogălniceanu a dorit să-l transmită tuturor.

Același lucru s-a citit și în ochii generației tinere de armâni, care au reușit, într-o lume a controverselor, să păstreze vii valorile neamului.

Aromânii reprezintă o pată de culoare în Dobrogea. Renumiți pentru melodiile de dragoste frumusețea fetelor, dar și pentru pașii tradiționali de dans care reprezintă sarea și piperul oricărei petreceri reușite, numeroase persoane de succes provin din această comunitate. Fostul prefect de Constanța, Dănuț Culețu, cîntăreața constănțeancă Diana Bișinicu sau Elena Gheorghe sunt doar câteva exemple.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu