Legături comerciale între Vietnam și România

Camera de Comerț și Industrie a României organizează un forum de afaceri care va avea loc în Vietnam. La reuniune sunt invitate să participe și firmele din Constanța interesate de oportunități de afaceri și investiții în regiune. Un prim episod s-a desfășurat deja la Constanța, ambasadorul Vietnamului prezentând o parte din specificul țării asiatice.

Noi posibilități de colaborare și dezvoltare economică între România și Vietnam. În primă fază, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam a sosit la Constanța pentru o prezentare a specificului țării agenților economici prezenți la reuniune.

În perioada 11-14 iulie, Camera de Comerț și Industrie a României va organiza o vizită în Vietnam care va include și un Forum de afaceri dedicat deschiderii unor noi oportunități de investiții și dezvoltării relațiilor economice și comerciale. La reuniune pot participa și firme constănțene interesate de investiții.

Vietnamezii sunt interesați, în mod deosebit, de domenii precum echipamente și materiale pentru industria petrolieră, produse farmaceutice, turism, biotehnologie pentru agricultură, materiale de construcții sau echipamente și materiale pentru industria petrolieră. De asemenea, în Vietnam se dorește pregătirea și perfecționarea resurselor umane în diferite domenii. Gazda diplomaților vietnamezi a fost Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Misiunea economică din Vietnam va avea loc în contextul unei vizite oficiale a primului ministru Dacian Cioloș care va fi însoțit de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea