Lecții de autoapărare la Sala Sporturilor din Năvodari (VIDEO)

Disciplină, disciplină… şi iar disciplină! Aceasta este cheia performanţei în domeniul artelor marţiale. De acest lucru s-au convins şi cei care au participat astăzi la demonstraţiile unuia dintre cei mai mari maeştri din lume. Evenimentul a fost organizat la Sala Sporturilor din Năvodari şi s-a bucurat de entuziasmul celor mici, care au vrut să mai înveţe câteva „scheme de ninja”.

Maestrul Jang Heui Chang practică artele marţiale de aproape jumătate de secol. A început cu taekwondo, dar a descoperit, în timp, un stil mai puţin apreciat, dar la fel de impresionant, hapkido. De aceea, a dorit să facă acest sport cunoscut şi în rândul practicanţilor din Năvodari.

Artele marţiale înseamă, înainte de toate, disciplină şi echilibru. De aceea, sportul poate fi practicat, în egală măsură de copii şi adulţi. Pentru fiecare în parte, există numeroase beneficii, spun practicanţii.

Pentru copii, artele marţiale sunt o combinaţie între sport şi joacă, şi asta pentru că cei mici nu privesc orele de antrenament ca fiind o obligaţie, ci un prilej să descopere scheme noi de ninja, aşa cum văd ei la televizor. Iar cel mai mare beneficiu este că învaţă cum să se apere.

Seminarul de arte marţiale se desfăşoară sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor din Năvodari.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc