Lecție de educație civică la Medgidia

Pentru a-i dezvăța pe oameni să mai arunce gunoaie pe stradă, Poliția Locală din Medgidia îi pune la treabă. În loc să le aplice sancțiuni, aceștia le oferă o lecție de educație civică… și o mătură cu care să strângă singuri mizeria pe care o fac în spațiile publice.

Pe lângă sticle goale, ambalaje și alte resturi menajere, cojile de semințe pot fi găsite în toate parcurile din Medgidia.

Cei care lasă resturi menajere pe domeniul public pot plăti sancțiuni cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Dar a-i descuraja pe oameni să mai arunce gunoaie pe stradă, Poliţia Locală a municipiului Medgidia a găsit o metodă inedită. În loc să le aplice direct sancțiuni, agenții le dau o lecţie de viaţă. Fiecare maşină de Poliţie Locală are în dotare o mătură şi un foraş, pe care oamenii legii le înmânează amatorilor de spart seminţe pentru a curăţa domeniul public.

Așadar, contravenienților li se oferă șansa să își remedieze greșeala pe loc. Pentru a scăpa de amenda usturătoare tinerii trebuie să presteze câteva minute de muncă în folosul comunităţii.

Redactor: George Marinescu