Laurețiu Bădescu, din nou Șef interimar al Ambulanței Constanța

Șeful interimar al Ambulanței Constanța a fost repus în funcție de Ministerul Sănătății. Numirea medicului Laurețiu Bădescu este însă contestată de liderul sindical, Gheorghe Chiș. Acesta susține că doctorul Bădescu ar fi trebuit să dețină funcția, conform legii, pe o perioadă de maximum 6 luni, fără posibilitatea de prelungire.

Ministerul Sănătății l-a numit pentru a doua oară șef interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța pe Laurețiu Bădescu.

Liderul sindical, Gheorghe Chiș, spune că acest lucru a fost înfăptuit în ciuda faptului că articolul de lege invocat de minister în cele două ordine de numire în funcție, specifică clar că numirea se face “fără posibilitate de prelungire”.

Același lider de sindicat a subliniat că există o problemă la nivelul conducerii serviciilor de ambulanță, pentru că nu au fost organizate la timp concursuri pentru ocuparea posturilor, așa cum prevede actuala legislație.

“În mod normal, concursul trebuia să fie organizat în șase luni de zile, însă a trecut un an de zile și nu s-a întâmplat nimic. În prima fază a fost o discuție cu privire la armonizarea legislației vechi cu prevederile actuale care specifică faptul că numirea se face prin ordin de ministru, nu prin dispoziții de la DSP. ..În acest moment, nu avem nici un manager care este numit legal” a mai afirmat liderul sindical.

Laurețiu Bădescu este un apropiat al fostului primar Nicolae Matei, împreună cu care a încercat să înființeze un spital în Năvodari. Fostul primar a declarat că Bădescu este un doctor foarte bun, dar care are și dușmani. Medicul a fost acuzat, în trecut, că a trimis pacienții să cumpere medicamente de la farmacia la care avea interes și că pentru actul medical prestat, realiza venituri nefiscalizate. Laurețiu Bădescu a deținut și funcția de consilier local în Năvodari însă a ales să-și dea demisia după ce a absentat o lungă perioadă de timp de la ședințe.

Redactor: Ramona Caba