Laurenţiu Mironescu atacă dur procurorii care au intrumentat dosarul Portul

Fostul secretar general din Ministerul Administraţiei şi Internelor susține că acuzaţiile care i s-au adus în faza de urmărire penală, dar şi în motivarea arestării preventive pentru 29 de zile nu se mai regăsesc în rechizitoriul procurorilor. În plus, faptele de care este acuzat ar fi simple interpretări ale unor convorbiri telefonice purtate cu Aurelian Pilcă, cercetat în acelaşi dosar.

Mironescu îi acuză pe procurori de incompetenţă. Şi asta pentru că inițial a fost cercetat pentru luare de mită, faptă comisă în virtutea unei funcţii pe care nu o deținea, cea de preşedinte al Biroului Permanent Municipal al PDL. Referitor la mita pe care ar fi cerut-o de la un alt acuzat, el spune că era vorba de numai câteva sticle de vin şi apă minerală, destinate unei mese organizate cu ocazia unor alegeri.

De asemenea, fostul secretar general din MAI a mai precizat că în timpul procesului a solicitat citarea şi audierea unor martori care mai apoi au fost respinși din diferite motive, printre care Maria Stavrositu și Traian Igaș. Mai apoi, Mircea Toader a fost audiat fără ca apărarea să fie înștiințată. Laurenţiu Mironescu a mai spus că a înaintat o sesizare la Preşedinţia României şi o alta la Consiliul Superior al Magistraturii și că i s-a răspuns că va fi realizată o anchetă. Reamintim că Mironescu a fost reținut pentru 29 de zile în luna mai a anului trecut, fiind acuzat de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional.

Reporter: Alexandru Uveghes ; Imagine: Cristi Caciauna