„Lapte și miere” în școli

Mai mulți parlamentari PSD au semnat o propunere legislativă conform căreia preșcolarii și elevii ciclului primar vor primi, lunar, 350 de grame de miere polifloră. Legea nr.509/2006 prevedea și ea acordarea de miere copiilor, în mod gratuit, dar în lipsa finanțării, aceasta nu a putut fi pusă în aplicare.

Un proiect de lege propus de parlamentarii PSD prevede ca preșcolarii din grădinițele de stat și confesionale, cu program normal de patru ore, precum și elevii din învățământul primar de stat și privat, să primească, lunar, 350 de grame de miere polifloră.

Mierea va proveni din stupinele autorizate și va fi ambalată în borcane de 250 ml. Sumele necesare punerii în aplicare a proiectului ar trebui să fie asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii. Pentru anul în curs, semnatarii au propus un plafon de 16.800.000 lei.

Propunerea legislativă aduce modificări și completări Legii nr. 509/2006 care prevedea acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional.

Legea din 2006, care dispunea acordarea în mod gratuit de miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămână, nu a putut fi pusă în aplicare din cauza lipsei finanțării.

Inițiatorii noului proiect de lege, care va fi depus joi în circuitul legislativ, speră ca de această dată să fie alocate sumele necesare demarării proiectului.

Redactor: Ramona Caba