Lanț uman pentru femeia moartă

Cazul pacientei de 70 de ani care a murit în Urgența Spitalului din Constanța i-a sensibilizat pe localnici. Sâmbătă, oamenii s-au adunat în fața Spitalului Județean, formând un lanț uman pe Bulevardul Tomis.

Foști pacienți ai spitalului s-au ținut de mâini într-un protest tăcut, ca să atragă atenția asupra cazurilor ce sfârșesc dramatic în unitatea sanitară.

În urmă cu o săptămână, o pacientă de 70 de ani murea sub ochii fiului său, pe un pat de spital, după 16 ore de stat în Urgență. Familia îndurereată și revoltată în același timp a decis să meargă la toate autoritățile, până ce își vor face dreptate.

Cazul i-a revoltat pe localnici care s-au adunat exact în fața spitalului cu pricina. Fiecare protestatar a adus cu el povestea unei tragedii din propria familie.

Nu este prima dată când Spitalul Județean din Constanța se află în fața unui scandal. De-a lungul anilor mai mulți pacienți au reclamat lipsa igienei pe diferite secții, sau indiferența medicilor. Protestatarii au dorit să trasmită un mesaj asistentelor și medicilor din Spitalul Județean Constanța: să ia atitudine dacă văd că nu există personal medical suficient ori dacă sunt nemulțumiți de condițiile de lucru.

De cealaltă parte, medicii din Urgență se apară și spun că sunt supraaglomerați. Într-o singură zi au în urgență peste 450 de pacienți iar, personalul medical este insuficient pentru a-i trata pe toți într-un timp scurt.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin