Lansarea iPhone 5 a provocat furori în Asia și Australia

Noul model iPhone 5 face furori în Asia şi în Australia. După aproximativ o săptămână de la lansare, noul produs Apple a sosit în magazinele companiei americane din întreaga lume.

Fanii hi-tech s-au îngrămădit să intre în posesia versiunii îmbunătăţite a modelului I-Phone 4 şi au format cozi impresionante pentru a intra cât mai repede în posesia modelului considerat revoluţionar.

Aşa cum s-a întâmplat şi la lansările precedente, oamenii au aşteptat ore în şir lansarea iPhone 5, deschiderea magazinelor fiind primită cu urale şi aplauze îndelungi de cumpărători şi angajaţi.

La Tokyo, peste 800 de fani ai Apple au aşteptat zile întregi pentru a fi primii cumpărători ai iPhone 5, care va fi vândut începând de astăzi în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Hong Kong şi Singapore.
Mai mulți hoți din Japonia au furat aproximativ 200 de smartphone-uri iPhone 5, chiar înainte ca acestea să fie puse în vânzare vineri dimineață, în timp ce mii de fani ai produsului Apple așteptau în fața magazinelor să achiziționeze noul iPhone.

Poliția din Osaka a anunțat că 191 de smartphone-uri iPhone 5 au fost furate din trei magazine ale capitalei nipone, cu câteva ore înaintea ca noul produs Apple să intre oficial la vânzare.

Hoții și cele aproximatix 200 de smartphone-uri sunt căutate în continuare de poliția niponă.

Autoritățile au descoperit că 33 de smartphone-uri IpHone 5 lipseau dintr-un magazin din suburbiile orașului Osaka.

Două ore mai târziu, un alt magazin din capitala niponă a fost jefuit, fiind furate toate cele 116 smartphone-uri pe care magazinul respectiv le primise pentru punerea lor în vânzare vineri dimineață. Magazinul nu amai fosot deschis vineri dimineață.

Un al treilea magazin a fost jefuit în jurul orei 02.30 (ora locală), nu mai puțin de 5 iPhone-uri fiind furate.

Autorităților nu le este clar dacă jaful a fost o acțiune organizată a unei bade de hoți sau dacă cele trei jafuri au fost o coincidență. Poliția din Osaka desfășoară o anchetă.

Compania americană Apple a anunţat că precomenzile pentru iPhone 5 au atins un nou record, de 2 milioane de unităţi în prima zi.

Potrivit Apple, următorii clienţi care au precomandat smartphone-ul trebuie să aştepte până la o lună pentru livrare.