Lansare de cărți la Constanța

Două cărți importante au fost lansate la Constanța. Profesorul universitar Marian Petcu, de la Departamentul de Antropologie Culturală şi Comunicare a Universităţii din Bucureşti, a prezentat volumele „Sociologia luxului“ şi „Studii şi cercetări de istorie a publicităţii“. La eveniment au fost prezenți și viitorii jurnaliști, studenți la facultatea de jurnalism a Universității Ovidius.

 

Cartea „Sociologia luxului“ este prima monografie consacrată consumului ostentativ, în ţara noastră. Volumul reuneşte 11 studii efectuate de cercetători din diverse centre universitare, inclusiv din Constanţa. Fetişismul mărcilor, luxul vestimentar, luxul alimentar, casa de lux, psihosociologia luxului sunt câteva dintre reperele acestei cărţi.

Cartea este polemică, aduce abordări și informații noi. Este o cercetare a antropologiei, a consumului de lux.

Cel de-al doilea volum, „Studii şi cercetări de istorie a publicităţii“, cuprinde cercetări despre promovarea comerţului cu robi în ţările române. Cartea ilustrează primele filme publicitare autohtone și prezintă, în 16 cercetări, publicitatea verificată.

La eveniment au fost prezenți viitorii jurnaliști, studenți în anul I la facultatea de jurnalism din cadrul Universității Ovidius.