Lady Gaga vine în România

Turneul european al artistei, “Born This Way Ball”, începe în Bulgaria, la Sofia, pe 14 august, iar după show-ul de la Bucureşti, programat pe 16 august, Lady Gaga va cânta în Viena, Vilnius şi Riga. Concertul din Capitală face parte din turneul de promovare al albumului “Born This Way”, lansat în 2011. Acesta este cel de-al treilea material discografic marca Lady Gaga, după “The Fame” din 2008 şi cel din 2009, “The Fame Monster”. De asemenea, printre primele oraşe europene în care va mai susține show-uri se mai numără Londra, Amsterdam, Paris, Milano, Nisa şi Barcelona.

În vârstă de 26 de ani, Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum “Bad Romance” şi “Poker Face”, dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor – în special vestimentare.

În mai puţin de patru ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy şi 13 MTV Video Music Awards. Totodată a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o “artistul anului” 2010 şi “cel mai bine vândut artist al anului 2010”. Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Redactor: Doina Sirbu