Lacul Tăbăcăriei, curățat de ABADL

Saci plini cu lemne, anvelope, peturi și hârtii au adunat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral din lacul Tăbăcărie. Acțiunea de ecologizare face parte dintr-un program ce durează zece zile.

Încă din prima zi a campaniei de ecologizare demarată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral , lacul Tăbăcărie s-a dovedit a fi una dintre comorile naturii ce s-a transformat într-un depozit de gunoi. Muncitorii au scos din apă obiecte de tot felul, care au un aport major ca și factori poluanți .

Desi sunt incantati de privelistea pe care le-o ofera, constantenii sunt prea puțin interesați de felul în care lacul rezistă. Imaginile redate de natură au fost înlocuite cu tone de gunoi ce plutesc pe apă iar cele mai multe mizerii s-au strâns în zona stufărișului. Pentru a fi curatate, reprezentanții ABADL au decis tăierea acestuia și curățarea întregii zone.

Programul de gospodărire a apelor din 2015, pus în practică de ABADL se va desfășura timp de zece zile.

Lacul Tăbăcăriei a fost ales ca și obiectiv, în urma unei analize amanuntite, reușind să se încadreze în rândul punctelor critice ale Constanței.

Acțiunea reprezentanților ABADL vizează în această campanie și curățarea canalului dintre Siutghiol și Tăbăcărie.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea