Lacrimi şi o durere de nedescris pentru familia militarului constanţean ucis

Militarul Adrian Postelnicu a plecat din casa părinţilor pentru totdeauna. Sfâşiaţi de durere, cei dragi l-au condus pe un drum de pe care nu se va mai întoarce niciodată.

Băiatul înalt de care îşi aminteşte cu drag familia, nu va mai trece niciodată pragul casei. La 34 de ani a intrat în lumea îngerilor, după ce aici pe pământ a ales să lupte în numele ţării.

Eroul a fost înmormântat cu onoruri militare  în sunet de fanfară iar cosciugul a fost acoperit cu drapelul Romaniei. Doar o poză într-o ramă a rămas dovada vieţii drepte de care a dat dovadă şi va fi ultima imagine pentru toţi cei care l-au cunoscut. Slujba de înmormantare a fost ţinută  de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie în prezenţa  Ministrului Apărării Naţionale Mircea Duşa .

Tragedia s-a produs duminică seară, în timp ce Adrian Postelnicu și Claudiu Popa, se aflau în misiune de patrulare într-o zonă de conflict din Estul Afghanistanului. Unul dintre militari a călcat pe un dispozitiv exploziv, iar deflagrația produsă le-a provocat răni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a semnat ordinele de avansare în grad post mortem a acestora și a propus decorarea celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Victor Nita