Lacrimi și emoții în centrul istoric al Contanței

Militarii Batalionului 341 Infanterie, Rechinii albi, așa cum sunt ei cunoscuți, pleacă în misiune în Afganistan. Soldații și-au luat rămas bun de la cei dragi în cadrului unei ceremonii militare emoționante. Peste 400 de militari români vor ajunge în Afganistan pentru a participa la misiunea NATO „Resolute Support”. Printre scopurile aceste misiuni se numără asigurarea protecției forței bazei militare din Kandahar.

Emoțiile despărțirii au atins cote maxime în această dimineață în centrul vechi al orașului de la malul marii. Pentru cei mai mulți dintre militari această misiune este cea mai importantă din viața lor. Vor sta departe de cei dragi luni întregi, iar operațiunile se anunță a fi dintre cele mai dificile, însă asta nu ii sperie.

Timp de patru luni Rechinii albi au parcurs un program intens de pregătire, iar acum sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei forţei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Rechinii albi se vor întoarce acasă în luna martie a anului viitor.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea