La un pas de dezastru

La un pas de dezastru, după ce un vagon încărcat cu motorină  a început să piardă combustibil fără să mai poată fi controlat. Incidentul care putea să se transforme într-o adevărată tragedie s-a petrecut seara trecută, în localitatea constănțeană Saligny. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au muncit ore în șir pentru a elimina pericolul unei deflagrații de proporții.

Trenul care a plecat de la rafinăria din Năvodari, s-a transformat într-o adevărată bombă cu ceas. Abia ajuns în Saligny, împiegatul a văzut că din unul dintre cele 37 de vagoane se scurge, necontrolat, motorină.

Angajații au semnalat imediat incidentul și au solicitat intervenția unui echipaj de pompieri pentru a îndepărta pericolul de explozie.

Ajunși la fața locului, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au securizat zona, iar trenul a fost mutat.

Pompierii au reușit să controleze scurgerea de combustibil, iar vagonul fisurat a fost decuplat de restul garniturii, care și-a continuat drumul, către Capitală. După primele verificări, se pare că totul a pornit de la o defecțiune tehnică.

O echipă de la rafinărie se va deplasa, la fața locului pentru a stabili cu exactitate cum a fost posibil un astfel de incident.

Redactor: Andreea Barbu